ProdajaDelova.rs: Da zablistaju ljubimci na točkovima; intervju sa Nikolom Đurovićem

ProdajaDelova.rs: Da zablistaju ljubimci na točkovima; intervju sa Nikolom Đurovićem

Jelena Aleksić
Jelena Aleksić

Razgovor između novinarke kojoj vozačka dozvola služi kao podsetnik na obavezni botoks i čoveka koji je svoj profesionalni život posvetio automobilima, mogao je biti nemušt, teško svarljiv za obe strane a pre svega za čitaoce ovih redova koji će se u nastavku uveriti da u konkretnom slučaju govorimo sa čovekom koga ništa što je nepoznato, nejasno ili konfuzno a vezano je za automobile, ne plaši.

Zdravo 👋 Želimo ti dobrodošlicu na Glavne 🖖
Ovde svake nedelje objavljujemo priče na različite teme iz domena poslovanja, sporta, kulture, infrastrukture, tehnologije... a svaka nova priča, najpre je dostupna registrovanim članovima.
🥁 Prijavi se za bespatnu članarinu da među prvima saznaš kad objavimo novu priču.

Jer sa jednakim neznanjem kakvo ima autorka ovih redova, kol centar sajta ProdajaDelova.rs zovu vozači koji ne samo da ne znaju gde se nalazi deo koji treba da zamene, već ne znaju ni kako izgleda niti kako se zove.

A onda na scenu stupaju Nikolini saradnici koji tragom marke automobila pregledaju tehničke nacrte vozila i umesto kupca shvataju šta mu treba. Ukoliko se dogodi da je deo pogrešan, da je debljina kabla za milimetar veća ili manja od potrebne, deo uzimaju natrag i tragaju za novim, pravim.

Sa istim žarom, strpljenjem i strašću, osnivač sajta, Nikola Đurović objašnjava zašto je u eri kupoprodaje „ispod ruke“, rešio da batali rad u privatnoj firmi i osnuje svoju kompaniju.

Danas, manje od dve godine kasnije, na sajtu se može pronaći čak 700.000 rezervih delova što znači da svako, čak i oni najneukiji, mogu pogledati koliko koštaju delovi različitih prodavaca ne čekajući da im majstor jednostavno ugradi deo verujući mu na reč.

Start uz pandemiju

Na početku razgovora koji vodimo u jednom prestoničkom restoranu, ovog tridesetrogodišnjaka pitamo zašto se i kako odlučio da prilično uspešnu karijeru u privatnom sektoru zameni mukotrpnom putanjom preduzetnika?

Jer Nikola nakon završenog fakulteta radi u nemačkoj kompaniji Bosch obavljajući poslove razvoja poslovanja u segmentu filtera za putnička i komercijalna vozila, za tržišta Balkana, bivšeg SSSR, Bliskog istoka i Afrike da bi potom prešao u Wurth gde stiže do mesta direktora auto-divizije. Pa ipak, Nikola osniva sajt za prodaju rezervih delova a godišnjicu poslovanja firma “proslavlja” usred pandemije.