Legalizacija najstarijeg zanata posle pandemije

Legalizacija najstarijeg zanata posle pandemije

Dušan Katilović
Dušan Katilović

Socijalno i fizičko distanciranje, ograničenje kretanja ljudi, infekcija koja se prenosi bliskim kontaktom i kapljičnim putem su pojave koje karakterišu pandemiju korona virusa i predstavljaju poseban izazov za najstariji zanat na svetu - prostituciju.

I dok će neki reći da je šteta koju trpi trgovina seksom ujedno kolateralna dobit nenormalnog stanja u kome se nalazimo u poslednjih godinu i po dana, pandemija je osporila mnoga uvrežena mišljenja i ukazala da je problem prostitucije, a naročito njene legalizacije, izuzetno složen.

Zdravo 👋 Želimo ti dobrodošlicu na Glavne 🖖
Ovde svake nedelje objavljujemo priče na različite teme iz domena poslovanja, sporta, kulture, infrastrukture, tehnologije... a svaka nova priča, najpre je dostupna registrovanim članovima.
🥁 Prijavi se za bespatnu članarinu da među prvima saznaš kad objavimo novu priču.

Praktična pitanja zamenjuju moralna

Moralni aspekti i pitanja u vezi sa prostitucijom odavno su ustupili prostor praktičnim pitanjima ove društvene pojave: da li su se osobe koje se time bave na to odlučile dobrovoljno, koliko njih je zapravo žrtva ucene, prinude, nasilja i trgovine ljudima, koji su negativni efekti po zdravlje pružalaca usluga i klijenata, da li je prostitucija grana organizovanog kriminala ili samo društveno nepoželjna pojava, kao i pitanje kakve bi efekte proizvelo njeno prevođenje u legalne vode.