Metaverzum: “Nećete imati ništa i bićete srećni”

Metaverzum: “Nećete imati ništa i bićete srećni”

Dušan Katilović
Dušan Katilović

Nedavna promena naziva krovne kompanije Facebook, Inc. u Meta izazvala je veliku pažnju javnosti, ali ne i naročito suštinsko razumevanje.

Obrazloženje same korporacije i njenog vlasnika, Marka Zakerberga, bilo je da se ovim potezom akcenat stavlja na “zajednički online virtuelni 3D prostor”, gde će čovek u formi holograma moći da bude prisutan u bilo kojoj tački metaverzuma kao digitalne forme stvarnosti.

Sa oko 3 milijarde korisnika širom planete, Zakerbergu Facebook kao društvena mreža jednostavno nije dovoljan.

Postavši jedan od Big Tech mogula, njegovi mesijanski apetiti su porasli, sa tom razlikom što Zaka ne zanima osvajanje postojećeg svemira, već kreiranje potpuno novog, veštačkog - digitalnog sveta.

Zdravo 👋 Želimo ti dobrodošlicu na Glavne 🖖

Upravo čitaš priču dostupnu uz besplatnu članarinu. To znači da je ona objavljena pre najmanje mesec dana. Ako ti se sviđa i želiš da čitaš naše novije članke - pozivamo te da se odlučiš za plaćenu članarinu. 👈

🥁 Svi novi tekstovi su prvih 30 dana dostupni samo uz plaćenu članarinu!

Plaćena članarina omogućava nam da nastavimo da objavljujemo kvalitetne priče na raznovrsne teme, bez opterećivanja sajta banerima koji ometaju čitanje. Uz mesečnu članarinu nižu od 6 šoljica kafe u kafiću, nadamo se da ćeš odlučiti da na ovaj način podržiš naš rad...