Generacija Z (Ušančene generacije, 4. deo)

Generacija Z (Ušančene generacije, 4. deo)

Dušan Katilović
Dušan Katilović

Kurioziteti vezani za Generaciju Z kojih verovatno niste svesni: njeni pripadnici u SAD ne pamte teroristički napad izveden 11.09.2001, ali smatraju da je taj događaj bio prekretnica života njihovih roditelja.

U Srbiji pak, oni ne pamte ni Peti oktobar ni zenit Željka Joksimovića, ali ni epohu Zorana Đinđiča okončanu atentatom na njega.

Rečeno jezikom Bejbi bumera, ‘deca u komšiluku brzo rastu’, te su “zumeri” danas ljudi koji uveliko završavaju fakultete i zasnivaju radni odnos. Epitet dece je brzim protekom vremena “spušten” na još uvek nediferenciranu Generaciju Alfa.

Zdravo 👋 Želimo ti dobrodošlicu na Glavne 🖖

Upravo čitaš priču dostupnu uz besplatnu članarinu. To znači da je ona objavljena pre najmanje mesec dana. Ako ti se sviđa i želiš da čitaš naše novije članke - pozivamo te da se odlučiš za plaćenu članarinu. 👈

🥁 Svi novi tekstovi su prvih 30 dana dostupni samo uz plaćenu članarinu!

Plaćena članarina omogućava nam da nastavimo da objavljujemo kvalitetne priče na raznovrsne teme, bez opterećivanja sajta banerima koji ometaju čitanje. Uz mesečnu članarinu nižu od 6 šoljica kafe u kafiću, nadamo se da ćeš odlučiti da na ovaj način podržiš naš rad...